piektdiena, 2016. gada 17. jūnijs

Nauda darbībā

Mēs ikviens plānojam savus izdevumus un patēriņus, taču vai aizdomājamies no kurienes nāk mūsu makā nonākusī nauda, vai esam aizdomājušies kur tā nonāks tālāk ? Diez vai – taču jāpiemin, ka nauda ir visvairāk apgrozītais līdzeklis visā pasaulē, ik sekundi kāds šobrīd norēķinās par pirkumiem, kāds šobrīd kasierei sniedz naudu par produktiem, ko tikko iegādājies, taču kāds tam visam sakars Jūs teiksiet...

Sakars ir pavisam tiešs, nauda ap mums riņķo visu laiku, tā ir naudas darbība, kuru mēs redzam, taču vai spējam izmantot priekš sevis, lai tā vairāk riņķotu tieši ap mūsu makiem, nevis citu? Jāteic, ka nauda mūsdienās nosaka gandrīz visu, lai arī kur tu ietu, visticamāk Tev nāksies maksāt naudu, gribi aizbraukt uz darbu, jāielej mašīnās benzīns, gribi aizbraukt uz darbu ar sabiedrisko transportu – atkal nauda. No rīta piecelies, lai kārtīgi paēstu – Tu sniedzies pēc brokastu pārslām, kuras Tu vakar esi nopircis par naudu. Naudas darbības rādiusam nav nekādu robežu, lai arī kur tu paskatītos – visur būs nauda.

Taču jāņem vērā, ka šo pašu jēdzienu var attiecināt arī uz citu faktoru apvāršņa. Ar naudu darbībā, bieži vien tiek atspoguļota konkrēta darbība, kurā ir ieguldīta nauda. Bieži vien daudzi uzņēmēji un investori saka, ka viņu nauda ir darbībā, varbūt daži nesapratīs, taču viņi skaidri un gaiši pasaka to, ka viņu nauda ir darbībā – viņi nesaka cik viņi nopelna vai zaudē uz dažādiem darījumiem, taču pasaka, ka viņu nauda ir apritē, taču ne vienmēr to var atspoguļot tikai uz biznesa lietām.

Šo darbību var attiecināt uz Jūsu darbu – Jūs strādājat konkrētu laika termiņu par kuru saņemat konkrētu darba samaksu, pēc tam Jūs savā kontā saņemat konkrēto algu, tādējādi tiek veikta darbība pēc darbības, kuras pamatā ir nauda – tādējādi visi pakalpojumi, kas atrodas uz šīs zemes pa lielam tiek saistīti ar naudu. Lai arī kā nauda netiktu izšķiesta, iztērēta vai gudri ieguldīta – Jūs vienmēr varēsiet teikt, ka Jūsu nauda ir apritē jeb darbībā, taču jāņem vērā fakts, ka galvenokārt šo jēdzienu pie sevis paņēmuši uzņēmēji un lielie investori, jo viņi ar lielāko prieku citiem stāsta par savām darbībām. Taču jāņem vērā, ka īsti biznesmeņi nenododas mutes virināšanā, bet gan reālas darbības izpausmēs, pēc kurām citi cilvēki var spriest par naudas apgrozību jeb naudu darbībā.

Pavisam noteikti naudas darbības pirmo vietu ieņem vispasaules bankas, lai arī kādā valstī Tu nebūtu, tajā vienmēr būs pa kādai bankai – vai esi iedomājies cik daudz naudas tiek apgrozītas pasaules lielākajās bankās - tikai vienas dienas laikā? Bankas ļoti stabili ieņem naudas darbības pirmo vietu, jo tieši bankas ir tās, kas regulē lielu daļu valsts dzīves. Vai spētu iedomāties, kā būtu ja banku vispār nepastāvētu – neiespējami vai ne? Atliek vien piebilst ka naudas darbība tiek veikta uz katra tava dzīves soļa, pat paskatoties uz kādu preci veikalā, Tu visticamāk iedomājies cik tā varētu maksāt. Uz ielas ejot garām kādam cilvēkam, Tu pamani viņa superīgo somu – visticamāk Tu iedomājies, kur to varētu nopirkt, viss tiek saistīts ar naudu un naudas darbību, lai arī kur Tu būtu – naudas darbība un aprite notiks ar, vai bez tevis, tāda ir mūsdienu dzīve.
--> Read more...

 

  © 2009 Kredīts - SMS kredīts bez ķīlas un galvojuma.